World Youth Camp 2018, Južna Koreja

autor objavljeno mar 2, 2018 | Komentari su isključeni

World Youth Camp 2018, Južna Koreja

U srcu Olimpijskih igara održan je svetski omladinski kamp u Južnoj Koreji na kojem su šestoro mladih imali prilike da predstavljaju našu zemlju i Savez izviđača Srbije. Među njima su naša dva člana – Ana Trifković i Dušan Šešić, zajedno sa Anom Stajković i Saletom Žikić iz Niša, Eminom Eminović iz Novog Pazara i Lukom Zeljković iz Novog Sada.

U periodu od 21 – 26. februara u Gangwon provinciji u Južnoj Koreji okupilo se 150 izviđača iz preko 70 zemalja sveta zajedno sa 150 učesnika i 60 članova organizacije iz Koreje. Učesnici su bili smešteni u ski centru provincije Gangvon, gde su se održala okupljanja i zajedničke aktivnosti.
 Cilj kampa bilo je upoznavanje Korejske kulture kao i kulture svih 70 zemalja učesnica i poseta Zimskim Olimpijskim igrama koje su se odrzavale u Pyeongchangu, blizu mesta gde su naši učesnici bili smešteni.
Pored Olimpijskih igara, imali su priliku da posete grad Chancheon, jednu od njenih najstarijih pijaca, Rail park gde su se provozali gledajući prirodu ove provincije, veslaju kanuima po polu-zaleđenom jezeru, kao i da se oprobaju u skijanju. Kako naši predstavnici kažu, najuzbudljiviji deo samog foruma im je bio odlazak na K-pop festival koji je bio pripremljen samo za njih.
„Ovih nažalost samo par dana u Koreji je bilo jedno neverovatno iskustvo. Upoznali smo druge kulture na najbolji mogući način, ostvarili kontakte preko cele planete, ali takođe i unutar našeg regiona. Radujemo se i nadamo se da ćemo videti ova poznata lica, sada naše prijatelje, na predstojećoj Smotri ovog leta“, kaže Sale iz Niša.