Promotivni izlet

autor objavljeno mar 19, 2019 | Komentari su isključeni

Promotivni izlet

U subotu, 16. marta, okupili smo se ispred osnovnih škola „Braća Baruh“, „Mihailo Petrović Alas“ i „Skadarlija“ i krenuli na promotivni izlet na Donjem gradu Kalemegdana. Oko 50 učenika osnovnih škola sa teritorije opštine Stari grad došlo je da im prikažemo šta sve izviđači rade i čime se bave. Naravno, na ovom izletu nismo imali vremena da pokažemo apsolutno sve čime se izviđači bave, ali se nadamo da smo ih zainteresovali da se priključe našoj prelepoj organizaciji.

Kako dolikuje pravim izviđačima podelili smo se u manje grupe (jata) i počeli malu izviđačku avanturu. Oprobali smo našu spretnost i okretnost, odgonetali tragove tražeći blago, a naučili smo i kako se pravi kabanica od šatorskog krila, kao i poneki čvor. Lepo smo se i zabavili igrajući tradicionalnu izviđačku igru Šibice.

Promotivni izlet - čvoroviU slučaju da ste propustili ovaj promotivni izlet, a želeli biste da upoznate izviđačku organizaciju, sledeće okupljanje biće u novim prostorijama Odreda, u zgradi GO Stari grad, Makedonska 42, u subotu 23. marta u 12 časova.

Kako nam je bilo na izletu možete pogledati u našoj Flickr galeriji.