Plovidba Izviđači za inkluziju

autor objavljeno sep 6, 2018 | Komentari su isključeni

Plovidba Izviđači za inkluziju

Tople avgustovske dane iskoristili smo za druženje sa našim prijateljima iz Udruženja studenata sa hendikepom i organizovali plovidbu rekom Savom od Ostružnice do Ade Međice.

Krenuli smo u petak, 10. avgusta, za Ostružnicu ka početnoj tački naše plovidbe. Posadu su činili izviđači zajedno sa našim drugarima iz Udruženja studenata sa hendikepom, ukupno nas 15. Podsetili smo se pravila i procedura za bezbednu plovidbu, obukli bezbednosnu opremi i opremili čamce. Sve je bilo spremno za početak, samo je ostalo da sačekamo patrolni čamac rečne policije koji će nam obezbeđivati plovidbu, da prođemo još jednom kroz plan plovidbe i krenemo.

Vreme nas je poslužilo i posle nekoliko sati plovidbe stigli smo do cilja na ostrvu Ada Međica. Odmah smo počeli sa postavljanjem kampa i pripremom terena za naš boravak. Kada smo sve pripremili, nastavili smo sa našim planiranim programom. Družili smo se, razmenjivali iskustva i zabavljali se. Stekli smo neke nove veštine, približili našim drugarima život u prirodi i pokazali neke od aktivnosti kojima se izviđači bave. Uveče smo se zabavljali uz neizbežnu logorsku vatru.

Prenoćili smo i ujutru nastavili sa druženjem i radionicama. Lepo smo se proveli i dogovorili buduće saradnje.

Zahvaljujemo se Policijskoj ispostavi za bezbednost na rekama, PU Beograd što su podržali ovu našu aktivnost i omogućili njeno bezbedno sprovođenje.

Kako nam je bilo možete pogledati u našem Flickr albumu.