Izviđačke Igre u Nišu 2017. godine

autor objavljeno sep 6, 2017 | Komentari su isključeni

Izviđačke Igre u Nišu 2017. godine

Prošlog vikenda, od 1 – 3. septembra 2017. godine, učestvovali smo u još jednim Izviđačkim igrama Srbije!

Samo što je došao 1. septembar i počela školska godina, tako je otpočela i naša nova izviđačka godina. Odmah nakon škole, našli smo se na glavnoj stanici i uputili ka Nišu. Stigli smo u večernjim satima, a dočekali su nas članovi OI “ Vožd Karađorđe“ iz Niša, koji su bili domaćini ove aktivnosti. Odveli su nas do kampa, a mi smo brzo podigli šatore, smestili naše stvari i pojurili da se pozdravimo sa našim izviđačkim prijateljima iz drugih gradova. Sutradan je otvaranje bilo u 11 sati i odmah zatim smo krenuli na stazu.

Takmičili smo se u brzom podizanju i spuštanju šatora, vezivanju čvorova, prenošenju poruke semaforom. Od sportskih aktivnosti imali smo trku u džakovima, poligon spretosti, prelazak određene staze u što kraćem roku izviđačkim hodom, štafetno plivanje, pravljenje splava i veslanje. Uveče, takođe u takmičarskom delu, u okviru večernjeg kulturno-zabavnog programa (KZP), smišljali smo pesme, skeč i igre.

Nama je najzabavniji deo naravno bio odlazak na bazen. Na ostalim aktivnostima smo se takođe trudili koliko smo mogli i uspeli da osvojimo peto mesto u našoj kategoriji mlađih izviđača od ukupno 11 Odreda koji su došli da učestvuju.

Grad Niš smo sada upoznali mnogo bolje, upoznali smo i nove izviđače i planinke, a najbitnije, sjajno smo se proveli! Jedva čekamo sledeću akciju.

 

Čestitamo našim članovima ekipe „Zmajevi“: Bati, Cipiju, Olegu, Aleksandrosu i Stefanu na osvojenom petom mestu na Izviđačkim Igrama 2017 i želimo im još uspešniju svaku sledeću aktivnost!