Izlet sa izviđačima na Donjem Kalemegdanu

autor objavljeno sep 25, 2017 | Komentari su isključeni

Izlet sa izviđačima na Donjem Kalemegdanu

Ove nedelje 24.septembra organizovali smo izviđački izlet za dve Osnovne škole – ,,Mihajlo Petrović Alas“ i ,,Jovan Dučić“. Izlet je organizovan kako bi decu upoznali sa izviđačima i izviđačkim aktivnostima. Okupljanje je bilo ispred škola u 10h, nakon čega smo se uputili ka Donjem Kalemegdanu.

Izlet smo počeli sa igrom upoznavanja, nakon čega smo se podelili u pet ekipa. Svaka ekipa je imala zadatak prvo da smisli naziv ekipe, a zatim da prođe kroz 6 baza. Na svakoj bazi ekipe su imale različite izviđačke aktivnosti. Aktivnosti su bile vezivanje čvorova, podizanje šatora, igra prikradanja sa šatorskim krilom, tajna poruka, putni znaci… Takođe članovi su mogli da pokažu svoju fizičku  spremnost na poligonu spretnosti, provlačenjem kroz kanape, pogađanje kegli… Naši novi drugari su obilaskom svih 6 baza, naučili samo jedan mali deo o tome šta su to izviđači. Povratak je bio na istom mestu gde smo se okupili oko 13:30h.  Pozdravili smo se sa novim drugarima do sledećeg susreta.

Pozivamo sve zainteresovane mališane, kojima se svideo izlet, da nam se pridruže sledećoj izviđačkoj avanturi u nedelju 1.oktobra.

VIDIMO SE! :)