Druženje sa izviđačima iz Francuske

autor objavljeno avg 17, 2015 | Komentari su isključeni

Druženje sa izviđačima iz Francuske

U periodu od 01.08.2015. do 03.08.2015. izviđači iz Francuske su bili u Beogradu i imali smo prilike da se upoznamo i pokažemo im grad u kojem živimo.

Članovi francuske izviđačke grupe “Les Entr’Aînés“ bili su na dvonedeljnom putu u Rumuniji gde su pomagali u vrtiću sa decom sa posebnim potrebama. Grupa od 5 devojaka sa njihovim liderom Nicolom isplanirale su da to bude njihov poslednji zajednički projekat kao jedan vod i zajedno provedu dobar deo leta. U nastavku njihovog putovanja, odlučili su se da posete i Srbiju, pa i da se upoznaju i druže sa izviđačima iz našeg Saveza. Članovi našeg Odreda i OI „N.H.M.M. Lune“ su se organizovali i zajedno dočekali gošću.

Našli smo se sa njima u gradu pa smo se prošetali i pokazali naš grad i odveli na nama draga mesta.
Posle duge šetnje po gradu, krajnja destinacija nam je bio Hram Sveg Save i tu smo se malo odmorili i rastali. Sutradan su Milica i Marko iz OI „N.H.M.M. Lune“ odveli naše gošće na Adu Ciganliju na kupanje gde im se svakako svidelo, a prijalo im je rashlađenje tokom vrelih dana u Beogradu. Razmenili smo brojne priče, šale i isustva sa njima i veoma nam je drago što smo imali prilike da se upoznamo.

Verujemo da su se naši novi prijatelji takođe lepo proveli u Beogradu i nadamo se da se uskoro vidimo na nekoj od izviđaćkih smotri.

 

 

 

 

 

 

 

 

Više slika sa ovog druženja ćete uskoro moći da vidite na našoj Facebook stranici, kao i celo putovanje  iz njihovog ugla :)