Drugi promotivni izlet sa izviđačima u Košutnjaku

autor objavljeno okt 3, 2017 | Komentari su isključeni

Drugi promotivni izlet sa izviđačima u Košutnjaku

Održan je još jedan u nizu besplatan izlet za naše najmlađe. Učestvovali su đaci iz OŠ „Mihailo Petrović Alas“ sa Starog grada  i OŠ „Jovan Dučić“ sa Novog Beograda.

Okupili smo se u 10 sati u nedelju, 01. oktobra 2017. godine ispred škola i uputili se ka Košutnjaku. Pošto smo se već prošlog puta upoznali međusobno, kao i sa nekim osnovnim izviđačkim znanjima, ovoga puta smo ih obnovili i primenili u šumi. Naravno, naučili smo i nešto novo. Utvrdili smo znanja iz vezivanja čvorova i poznavanja putnih znakova, a zatim smo pošli na put kroz šumu. Podelili smo se u dve ekipe gde je prva ekipa vodila put kroz šumu i ostavljala izviđačke putne znake za drugu ekipu. Druga grupa je krenula malo kasnije i tumačila i pratila znake koji su ostavljeni za njih. Nakon duge šetnje, na kraju staze, uspeli smo da pronađemo skrivenu kovertu koju je ostavila prva ekipa. Svi smo stigli do našeg odredišta gde je usledio odmor i pauza za ručak. Kada smo se odmorili, imali smo prilike da isprobamo i izviđačke zabavne igre od kojih je najpoznatija igra „šibice“. Zabavili smo se, trčali, skakali, istraživali prirodu oko nas, ali je već bilo vreme za povratak kući.
Pronašli smo i drugi put nazad kroz šumu gde smo usput naučili neke od načina orijentisanja u prirodi. Kao nagrada za pronađen put, pronašli smo veliku penjalicu gde smo se zabavili. U planirano vreme, vratili smo se ispred škola i vratili kućama sa stečenim novim znanjima i iskustvima.

Kako nam je bilo kroz slike, možete videti na našoj fejsbuk stranici.

 

Sledeći izlet iznenađenja je planiran u subotu, 07.10.2017. godine, a svako ko želi da nam se pridruži i čuje nešto više o našoj organizaciji i aktivnostima može da dođe na roditeljski sastanak u prostorije Odreda na adresi Zeleni Venac 2/2 u utorak, 03.10.2017. u 19:30h. Ukoliko ne možete da dođete – možete nas pozvati na 061 3070118. Vidimo se!